perjantai 10. elokuuta 2007

25. päivä: Panevezys - Iisalmi

Olemme aamulla jo puoli kuuden aikaan matkalla kohti Tallinnaa. Via Baltica on ihan tyhjä auringon ensimmäisten säteiden kimallellessa yökasteisessa maaseudussa. Ajamme tasaista 120 km/h vauhtia kohti Tallinnaa. Latvian ja Liettuan rajamuodollisuus on pelkkä passin vilkaisu. Latvian ja Viron rajalla naisvirkailija vaatii nähtäväksi GreenGardin ja rekisteriotteen.

80 km ennen Tallinnaa soitan Tallinkille ja varaan laivapaikan seuraavaan meille sopivaan pikalaivaan. M/S Starin lähtöaika olisi klo 14:00, sopii hyvin meille. Maksaminen onnistuu loistavasti puhelimessa Visa-kortilla, joten voimme suoraan ajaa check iniin ja siitä laivaan. Liput tarkistetaan vielä laivaan noustessa. Kansimiehet vannovat, että näin isossa laivassa motoja ei tarvise sitoa, joten jätämme ne keskituelle kiilaten takarenkaat kumikiiloilla. Otamme irtotavaramme ja leiriydymme laivan ravintolaan. Klo 13:30 laiva irtoaakin yllättäen laiturista ja lähtee jonnekin. Mitä ihmettä? No, eipä sen kummempaa kuin olemme väärässä laivassa! Määränpää liene kuitenkin Helsinki, tosin tuntia myöhemmin kuin laiva, johon meillä on liput. Onpahan tämä ensimmäinen kerta, kun jäniksenä matkustetaan. Viron kruunuja tuhlaamme tuloksettomaan bingon peluuseen.

Upea reissu on saamassa päätöksensä, kun ajan vielä illaksi kotiin Iisalmeen. Roopen jätän äitinsä luo Kuopioon ja Heikki ja Rym jäävät Säynätsaloon. Ajopäivälle tulee mittaa ja matkaa. Toivottavasti lopussa oleva eturengas kestää loppumatkan. Jos nyt kysyttäisiin uudelleen, että lähtisitkö uudelleen matkalle, vastaus olisi jyrkkä KYLLÄ, mutta vasta aikaisintaan viikon päästä!

Matka: 450 km + 500 km
Laivamatka: 64 eur/moto+2 aik (sis. smoton alennus 15%)

Ei kommentteja: