perjantai 20. heinäkuuta 2007

4.päivä Arnimsruh-Wurzburg

Joku ihme juttu, kun ei matkallakaan meinaa nukuttaa. Silmät aukeaa jo viideltä paikallista aikaa. CNN TV-uutiset kertovat Mahnhattanilla sattuneesta kaasuputken räjähdyksestä, jossa on kuollut ainakain yksi ja loukkaantunut muutamia. Aamuaurinko paistaa huoneen ohuiden valoverhojen lävitse pilvettömältä taivaalta. Aamusuihkun jälkeen aamiaiselle. Aamiastuokio pyhitetään reittisuunnittelua varten, sillä tulevat kaksi yötä ovat vielä avoinna. Seuraavat pari yötä majailemme Rymin tädin hoivissa Ranskan puolella 10 km päässä Välimereltä Castilionissa, freebie...
Pieni idyllinen hotellimme, 80,- eur/yö/2hh


Menopelit kengitettävänä, XX sai taakseen Metzelerin Z6.

Heikin johdattamana kurvailimme rengasliikkeeseen vaihtamaan renkaat. Myös XX:ään löytyi hyllystä touringrengas, Metzeler Z6 hintaan 170,- euroa vanteelle vaihdettuna ja tasapainotettuna. Irroitus ja kiinnitys hoitui totutulla rutiinilla omatoimisesti. Entisellä BT014 kerkesinkin ajamaan peräti Lakslevista Iisalmen kautta Travemundeen, noin 2000 km. Parit tankkaukset ja olimme jo kello kahden jälkeen Fuldassa, 460 km päässä Lybekistä. Rankka sadekuuro yllätti matkalaiset ja pysähdyimme ramppi 91 Autohofille perussaksalaisen "maukkaan" kahvin nautintaan.

Ja sitten joo.... Wurzburgista yritimme etsiä majoitusta, tuloksetta! Ainoa mitä saimme aikaiseksi, oli XX:n keittäminen ruuhkajonossa ja seurauksena armoton vitutus... Ja kaiken kruunasi, että Heikki ja Rym ajoivat jäljessä, eivätkä huomanneet poistumistamme jonosta viereiselle huoltoasemalle. Puolen tunnin päästä saimme heiltä soiton, että missä olemme. Pyörän katteet purettu ja jäähdyttely menossa, startti ei vain jaksa pyörittää konetta, mitä hemmettiä? Toivottavasti vain akku tyhjeni samalla, hmm...Eikä Heikkiä vain vieläkään näy. Ambulanssi viiletti juuri samaan suuntaan mistä heidän pitäisi tulla. No kuitenkaan ei onneksi... Lisävirralla Hondakin käynnistyi, mutta kymmenen minuutin käynnin jälkeen ei ainakaan akku ollut latautunut riittävästi käynnistystä varten. Lämmötkin pysyivät siedettävissä 95...105 asteen lukemissa. Koska aikaa em. manooveriin kului pari tuntia, yövyimme läheisessä Post-Hotellissa (yö 89,- eur/2hlö). Hotellin ravintolassa nautiskelimme pihviateriat oluiden (n. 60,- eur/2hlö) kera. Kyllä kelpasi matkalaisten käydä yöunille moisen aterian jälkeen. Ja sovimme myös, että ko. kirotun kylä pahasen nimeä ei sitten mainita!
XX keittää ja varikkokäynti on pakollinen.

Matka: 620 km
Tankkaus: Lybeck 12 ltr, Hannover etelä 13 ltr ja Fulda 14 ltr
Majoitus: 89,- eur/2hlö Wurdburg

Ei kommentteja: