perjantai 20. heinäkuuta 2007

5.päivä Wurdburg-Göschenen

Levottomasti nukutun yön jälkeen käynnistelimme XX:ää uudelleen henkiin Heikin bemarin lisävirralla. Päivän ohjelmassa olisi taas baanalla ajoa kohti Sveitsin Schaffhausenia, kohtaa jossa Rein-joki saa alkunsa. Reinfallenissa on Euroopan suurin putous vesimäärällä mitattuna. Paikalle on tietenkin rakennettu ravintoloita, jokialusristeilyä putouksilla ja muita turistin lompakkoa köyhdyttäviä pyydyksiä. Tarttupa mukaan pakollinen matkamuisto, kannellinen savituoppi. Olen niitä keräillyt matkoiltani, joten eipä voinut pidättäytyä ostamasta vaikka hintaakin oli 59,- euroa! Pakolliset jäätelot napaan ja matka jatkui kylään syömään, ah niin paikallista turkkilaista kebabia...
Rheinfall

Nuoriso on laitettava kuriin jo alkumatkasta :-D
Matkaa taitettiin autobaanalla Zuhrichin ohitse Luzerniin ja siitä ohitse kohti Gotthalbia. Luzernin baanalla tunnelissa saimme liikennekamerat välähtämään kolme kertaa, kaksi edestä ja yhden kerran takaa. Onneksi Heikki ajoi takana ;-) Autobaanan lopussa oli sitten se Stau, liikenne seisoi täysin, mitä välillä muutama pyörän mitta päästiin eteenpäin. Samat lämpenemisongelmat nousivat esille, joten päätimme pudottautua seuraavasta rampista vanhalle rinnakkaistielle. Wassenin kohdalla kurvailimme pienempää reittiä etelään. Välillä täällläkin jono seisoi, mutta splittailimme jouhevasti jonojen ohitse. Jopa Heikkikin pysyi perässä, kun paikallinen motoristi näytti mallia.

Göschenenistä saimme zimmerit hintaan 18,- Sfr/hlö. Pyörien matkatavaroiden purku, majoittuminen, suihku, ruokailu ja oluet. Siinä motoristin toistuvat iltatoimet. Näitä on tehty jo muutama ilta ja tullaan vielä kerran jos toisenkin tekemään. Roope olikin jo kohta nukkuma kunnossa seitsemän jälkeen.
Kylän läpi virtaa joki.

Sää oli koko päivän helteinen ja olo tukalan hikinen. Illasta heitti muutaman pisaran virkistävää sadetta. Sveitsiläisille kelpaa eurot täysin, vaihtorahat saatat vain saada takaisin paikallisessa valuutassa. Vaihtokurssi tosin saattaa vaihdella :-) Sveitsissä bensiini maksaa noin 1,100 eur/ltr.

Huomenna ensimmäiset passit, reitti katsotaan aamulla tarkemmin.

Matka: 510 km
Tankkaus: Stuttgard 17 ltr, Schafhaussen 16 ltr
Majoitus: 18,- Sfr/hlö

Ei kommentteja: