tiistai 17. heinäkuuta 2007

toinen matkapäivä

Tässä makaan Heikin ja Rymn lattialla aamulla neljän aikaan kovalla patjalla miettien tulevaa. Mietinnässä on mm. tunisialaiset käytöstavat. Koska olemme menossa vieraiksi tunisialaiseen perheeseen, tulisi varmaankin osata paikalliset perustavat. Tärkeimmistä tavoista tervehtiminen ja kätteleminen tulisi osata. Samoin opetella pukeutumisetiketti ja käyttäytyminen tunisialaissa kodissa, esim. kenkien oikea-aikainen riisuminen sisääntultaessa. Muutenhan voimme jöröttää kuten suomalaisten yleensäkin ;-).

Tutkiessamme Tunsian nähtävyyksiä, nousi eräs paikka listallemme. etelässä lähellä Saharan reunaa Matmah-nimisessä kaupungissa on berber-heimon entisiin luola-asuntoihin tehty hotelli. Karu sängyllä ja öljylampulla varustettu huone maksaakin alle 25 dinaaria (=n. 20 eur). Tänne mennään, jos vain vapaita huoneita löytyy...

Finnlines lähtee klo 18.00 Sompasaaresta. Sisäänbuukkaaminen alkaa jo neljä tuntia ennen lähtöä, paikalla tulee olla vähintään kahta tuntia ennemmin. Heikin kertoman mukaan laivalla on jopa numeroidut pöytäpaikat, siispä yritämme saada paikat samasta pöydästä. Laivamatkan hintaanhan (453,-) kuuluu kaikki laivalla tarjottavat ateriat, ja niitä kuulema riittää! Pöydät on katetut kokoajan. Täytyy syödä varastoon, eihän sitä tiedä koska seuraavan kerran näkee ruokaa.

Isä ja poika valmiina matkaan....

Jyväskylästä siirryimme Sompasaareen niin, että heilahti. Pienen odottelun jälkeen pääsimme chekkaukseen ja heti kohta laivaan. Laivassa palveleva henkilökunta sitomassa apuna pyöriä. Heikki laiskana sidotti Avensa kokonaan kansimiehillä. Itse halusin sitoa pyörän etupään muovien vuoksi. Takapään osaa muutkin kiinnittää. Tosin takaa sitominen on mielestäni turhaa. Kiilat renkaiden eteen ja taakse sekä liinoilla yläkolmiosta sivuille, siinä se pysyy.

Hyteissä olimme jo 15.15 ja laiva irtoaa rannasta vasta 18.00, jonka jälkeen vasta pääsimme päivälliselle, nam... Mutta sitä ennen 11 kannen aurinkoterassille parille jano-oluelle. Iso olut 2,50 ja limukka 1,30... juttua terassilla riitti suomeksi ja englanniksi.

Seuraava juttu kirjoitetaankin sitten Saksan mantereelta.

Iso olut: 2,50
Matka: 280 km

Ei kommentteja: