maanantai 23. heinäkuuta 2007

8.päivä Castillion-Genova satama

Kahvi ja croissant aamupalan jälkeen pakkaamme laukkumme ja hyvästelemme perheen. Suuntaamme vielä Rymin serkkujen luo lähtökahville Sospeliin. Kahvi Lattet nautittuamme ja hämmästeltyämme suhteellisen aktiivista vuorikilpikonnaa, pudottaudumme rantaan autostaralle.

Katukuvaa Sospelin keskustasta.



Katukuvaa Sospelin keskustasta.


Italian puolella autostrada muuttuu maksulliseksi. Luukulta automaatti antaa stradalle ajolipun, joka esitetään kassalle poistuttaessa tieltä. Matka etenee rivakasi maksullista staraa pitkin, lukuunottamatta lähellä Genovaa sattunutta ketjukolaria. Kolari aiheuttaa varttitunnin melkein seisovan ruuhkan. Wurzburgista oppineena sammutan XX:n pidemmän paikallaan seisomisen ajaksi. Autostarad maksu Ranskan rajalta (n. 130 km) Genovaan on 15 euroa. Satamaan reititys on poikkeus italialaisesta opastuksesta. Ilman GPS:ääkin olisi osannut paikalle. Välimerelliseen tapaan laiva on myöhässä ja laivaa odottavat matkustajat autoineen sullotaan pienelle parkkialueelle. Laivan lähtöajasta ei ole tarkkaa aikaa, lähtö myöhästyy ilmeisesti vaatimattomat kuusi tuntia. Alueella on kaiken sortin matkaajaa, suurin osa näyttäisi olevan menossa kotiin Tunisiaan. Useiden autojen katoille on pakattu kirjavaa rahtia välittämättä kattotelineiden kantokyvystä. Yleisimmät tavarat ovat huonekaluja hyllyistä sohviin, onpa katolle köytetty jääkaappi, mopo ja skootterikin.




Autojen katot ovat täynnä tavaraa, mopoista jääkaappeihin ja pesukoneisiin.



Kuusi tuntia aikaa ottaa nokoset.



Porukka kuin turkkilaisilla markkinoilla, kaikki ihan hujan hajan. Lastaamisen alettua killaaminen ja torvien soittaminen on normaalia toimintaa.

Parkkialueen katolla on kauppa ja jopa McDonalds, joten nälkään ei tarvinne kuolla. Muuten odottaminen kyllä voi kypsyttää siihen tottumatotonta. Istuimenamme on jonkun kuljettaman kyljellään oleva ostoskärry.

Klo 19 odotamme yhä laivaa tai edes varmempaa tietoa lähtöajasta ...Laivayhtiö jakaa vesipulloja aidan takaa kuin maajussi heiniä lehmille. Jutut alkavat olla jo toisissa atmosfääreissä. Pohdimme jo mopojemme vaihtoa isoon skootteriin luokkaa Burgman 600. Tehtäisiin moporeissun Eurooppaan täysi tumma pukuvarustus kravaatti heiluen avopotta päässä pikku sikaria poltellen. Olisi se! Samalla mietimme, jos syttyisi juuri nyt uskonsota, mitenkä meille kävisi. Vastassa olisi 3000 oikeauskoista meitä 3 vääräuskoista vastaan. Suomipaita päällä suomalaisella sisulla varmaankin....Matkavaraus tulee käydä vaihtamassa matkalipuiksi satama terminaalissa, samalla saa A5 kokoisen lippusen täytettäväksi ja leimauttaa se tulliviranomaisilla. Lippusesta selviää ajoneuvontiedot sekä samat tiedot mitä passissa on. Eli jokaiselta matkustajalta tarvitaan passi ja em. lappunen allekirjoitettuna. Laivaan sisään ajettaessa lappu kerätään pois. Tulliviranomaiset ovatkin sitten paikalla peri joustavalla aikataululla oman mielensä mukaan, ainakin siltä tuntuu. Porukkaa on kuin turkkilaisilla markkinoilla, musiikki pauhaa ja tavaraa on. Tavarat on kylläkin pakattuina autojen katoille. Tunisiaan mennessä täytyy täyttää myös selvitys vietävästä arvotavarasta. Mutta tästä paperisodasta sitten tarkemmin huomenna.Laivaan pääsemme klo 22 ja laiturista irrottaudumme 23.15. Sää on edelleen lämmin 24 astetta.

Tankkaus: 17 ltr Sospel
Matka: 191 km

Ei kommentteja: